Image

Kogerstraat 57 | 1791 EP Den Burg | telefoon: 0222 - 313 025 | info@texelvastgoed.nl

WESTERWEG 74 - DEN HOORN
74 Westerweg, Den Hoorn, Noord-Holland, 1797 RH, Nederland PRIJS OP AANVRAAG
Permanente woningen Recreatiewoningen
72
Kenmerken
Type woning:
Vrijstaande woonstolp met voorhuis en bijgebouw
Slaapkamers:
3
Badkamers:
3
Onderhoud binnen:
Uitstekend
Onderhoud buiten:
Uitstekend
Aanvaarding
In overleg
Soort dak:
Stolpdak en zadeldak, riet- en pannen gedekt
Publicatie datum:
juli 20, 2022
Energie
Isolatie:
Volledig geïsoleerd
Verwarming:
HR-CV ketel, gashaard, warmte-terugwin installatie, vloerverwarming geheel
Type isolatie:
Volledig geïsoleerd
HR-CV ketel merk en bouwjaar:
2012 WTW (hoofdgebouw) - 2012, merk: Nefit (bijgebouw)
Type warmwater voorziening:
Gasboiler, HR CV ketel
Type brandstof CV ketel:
Gas
Kadastrale gegevens
Gemeente:
Texel
Sectie:
R
Nummer(s):
465, 468, 705
Eigendomsgegevens:
Volle eigendom
Perceeloppervlakte:
6.298 m²
Tuin
Type
Tuin rondom
Gesitueerd op:
Rondom
Kwaliteit tuin:
Prachtig aangelegde en verzorgde Engelse tuin.
Garage/berging/schuur/loods
Geïsoleerd:
Volledig
Voorzien van elektra/water:
Elektra en water
Bouwjaar:
2012
Gebruiksoppervlakte:
155 m²
Bouwjaar woning
Bouwjaar:
2012
Woonoppervlakte
Gebruiksoppervlakte woning:
350 m²
Inhoud woning:
1.333 m³
Permanente bewoning en/of recreatieve bewoning
Type
Permanente bewoning, Recreatie woning
Comfort
Type
Luxe
Inrichting
Type
Leeg
Vloer
Begane grond:
Beton
Eerste verdieping:
Beton
2e verdieping:
Beton
Materiaal raamkozijnen
Type
Hardhout
Parkeerfaciliteiten
Type
Op eigen terrein
Overige bijzonderheden
Type
Rookkanaal, Mechanische afzuiging, Natuurlijke ventilatie, Schuifpui, Airconditioning, Openslaande deuren
Wat voor opdracht is het
Type
Particulier
Indeling woning, begane grond
Type
Entree, Hal, Woonkamer, Open keuken, Keuken met inbouw apparatuur, Vide, Slaapkamer annex badkamer, Toilet, Bijkeuken, Technische ruimte
Overig:
Verder zie plattegronden
Indeling woning, verdieping
Type
Overloop, Slaapkamer, Inloopkast, Badkamer
Overige:
Verder zie plattegronden
Indeling woning, 2e verdieping/zolder
Type
Bergruimte
Overige:
Entresol
Bijgewerkt op: aug 01, 2022

Wonen op een bijzondere plek? Wonen in een prachtige woonstolp? Wonen tussen de landerijen? Wonen nabij het bos, de duinen en het strand maar ook nabij het pittoreske dorp Den Hoorn? Wonen in een Tweede Woning met kantoorruimte/bijgebouw en fleurig aangelegde tuin? Het kan op Texel!

De stolpwoning ‘Groenendaal’ is gelegen in De Westen op het Oude Land van Texel. Het optimale Texel-gevoel kunt u hier elk moment beleven!

Wij bieden u aan deze riant en geheel vrij gelegen woonstolp met dubbel vierkant die met zoveel detail, warmte en respect voor het origineel is gebouwd (2012). Elk vertrek ademt comfort en sfeer uit door de originele  en duurzame bouw met een hoog afwerkingsniveau van deze prachtige woonstolp “Groenendaal”, welke op een groot perceel eigen grond ter grootte van totaal 6.298 m² is gelegen.

De voordeur brengt u in een statige hal met separaat toilet en urinoir,  een garderobe en dubbele deuren naar het riante woongedeelte ... 

… maar eigenlijk betreedt u deze woonstolp gewoon via de achterdeur, zoals op Texel veelal gebruikelijk. U komt binnen in de bijkeuken met de aansluiting voor wassen en drogen. Tevens vindt u aansluitend aan de bijkeuken de technische ruimte.

De fraaie keuken is van alle gemakken voorzien en net zoals alles in deze stolp: zeer compleet. Via de grote raampartijen heeft u prachtige vergezichten over de landerijen, richting het Dennenbos. 

De glazen pui in de indrukwekkende woonkamer, waar het eikenhouten vierkant en de gebinten u in de sfeer brengen, biedt uitzicht over de prachtig  aangelegde Engelse tuin. De begane grond is geheel voorzien van eiken vloerdelen. Het woongedeelte in de stolp heeft een open tv-hoek, welke tevens is te gebruiken als werkplek. Een heerlijke ruimte met prachtige lichtinval én mooi uitzicht.

Vanuit de woonkamer geven de dubbele deuren toegang tot het imposante voorhuis. Ook hier geldt: van alle gemakken voorzien. Knus, behaaglijk én met een slaapkamer annex badkamer op de begane grond. Gebouwd als gastenverblijf maar ook voor andere doeleinden uitermate geschikt, waaronder mantelzorg. Gewoon genieten van het geheel kan natuurlijk ook! Ook in het voorhuis, net als in alle andere ruimtes, ademt de gehele ruimte een aangename en rustgevende sfeer. Laat u ook hier vooral het gevoel ervaren!

Op de bovenverdieping van de stolp valt het dubbele vierkant nog meer op. De sfeer die dit geeft, voelt u vooral als u er loopt. Tevens is de gehele bovenverdieping voorzien van eiken vloerdelen. De vide is ruim van opzet, heeft een prachtige lichtinval met uitzicht aan meerdere kanten. Vanuit hier kunt u, met wederom een prachtige trap, naar de entresol met twee slaapplaatsen. Aansluitend hieraan een technische- en bergruimte.

De overloop is ruim. Van hieruit zijn verschillende ruimtes te bereiken. Allereerst een slaapkamer met daarbij behorende badkamer. Aansluitend aan de groene badkamer ligt de royale blauwe badkamer. Uiteraard weer van alle gemakken voorzien met de sfeer die men wil! Deze badkamer heeft een doorloop naar de walk-in-closet. Als u door de walk-in-closet loopt komt u in de master-bedroom.

Het met oud-gebakken geeltjes aangelegde terras bij de ‘wagendeuren’ heeft ook een overkapping. Hier kunt u al vroeg in het voorjaar genieten van de zon en de tuin. In de prachtig aangelegde tuin kunt u overal genieten van de diverse zitjes, bloemen, bomen, looppaadjes en vergezichten. Overal is aan gedacht!

Het bijgebouw ligt achter de woning. Tevens is er ruime parkeergelegenheid aanwezig. Deze wordt thans gebruikt als hobbyruimte, kantoorruimte en werkruimte. Vanuit alle ruimtes kunt u genieten van de omgeving: landerijen, bos en een fleurige tuin. Ook zijn er twee ruime bergingen in het bijgebouw aanwezig. 

Beknopte geschiedenis van Groenendaal.

Nabij Den Hoorn ontstond rond 100 na Chr. het buurtschap Winbinghe. Vanaf 1400  duidde men dit gebied ook aan met Westeynde, wat later werd verbasterd tot De Westen. Deze benaming wordt nu gebruikt  voor het polder- en duingebied dat zich uitstrekt langs de Westerweg tussen Den Burg en Den Hoorn.

In 1670 wordt de boerderij voor het eerst genoemd en was deze van de familie Dijt. Dirk Dijt was schepenmeester en trad op als voor voorzitter van de schepenbank, de vroegere gemeenteraad. Lange tijd bleef de boerderij in de familie Dijt. In 1837 kwam Michiel Witte als één van de erfgenamen met zijn vrouw Martje Spigt op  Groenendaal wonen. In 1843 bezat Michiel Witte 3 koeien, een schet, een paard en 50 schapen. Zoon Frans Witte woonde samen met zijn vrouw Theodora uiteindelijk op Groenendaal en liet deze in 1910 en 1911 verbouwen. De zoon van Frans en Theodora: Frans  woonde samen met zijn vrouw Anna Cornelia Witte vanaf 1929 op Groenendaal. In 1933 hield Frans op zijn 6 ha grond 30 schapen. In 1935 gebruikte Frans 1¼ ha land voor de landbouw en hield op ca 5 ha weiland 4 melkkoeien en 17 schapen. Door onbekende oorzaak brandde de boerderij in 1940 af, waarna herbouw van een huis volgde. Na de ruilverkaveling verdween het agrarisch bedrijf. Toen had Frans bij het gebouw maar 1¼ ha land.

Overige  en technische informatie.

Wat is een stolp

Voor een stolp is de toepassing van een vierkant- of zeskant- constructie kenmerkend. De in een vierkant of zeskant loodrecht opgestelde zware houten staanders ondersteunen en dragen de gehele constructie van het gebouw en zijn bepalend voor het model van de stolp. De houten staanders met bijbehorende verbindingsdelen worden traditioneel handmatig op maat gemaakt met toepassing van klassieke houtverbindingen (pen en gat), waarna het geheel op de bouwplaats wordt opgesteld en gemonteerd.

Bij het verstrekken van de opdracht voor de ontwikkeling en bouw van de stolpwoning “Groenendaal” is gekozen voor een hoog uitvoerings-  en afwerkingsniveau, gelden voor alle onderdelen van de bouw.

Technische informatie.

De technische ruimtes op de begane grond en de bovenste verdieping bieden ruimte voor het installatie en verwarmingswerk.

De hoofdverwarming bestaat uit een Warme-Terug-Win-installatie (WTW). Deze hoofdverwarming maakt derhalve geen gebruik van aardgas, uitsluitend de aanwezige sfeer-open haarden zijn op het gasnet aangesloten.

Het toegepaste systeem van de hoofdverwarming verzorgt in de zomer tevens de koeling van de gebouwen, aangevuld met afzonderlijke airco-units in een aantal vertrekken, waaronder de slaapkamers.

Het bijgebouw is voorzien van een traditionele cv-verwarming op gas, ook hier aangevuld met een airco-unit.

Uiteraard is gebouwd naar de maatstaven van 2012. De stolpwoning en het bijgebouw zijn beiden volledig geïsoleerd en voorzien van thermopane.

Alle openslaande ramen zijn voorzien van horren.

Alle componenten in de woning zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, onder andere:

Vierkant  ->          Eikenhout

Vloer  ->          Eikenhouten vloerdelen - Casper de Graaf, meubelmaker Oudeschild, Texel

Gashaarden  ->          Boley (Nederlandse kwaliteit)

Inbouwkasten -> Casper de Graaf, meubelmaker Oudeschild, Texel

Keuken bijgebouw -> Casper de Graaf, meubelmaker Oudeschild, Texel

De gehele boerderij is opgetrokken uit oude geeltjes, net zoals in het terras zijn verwerkt.

Het topschot, kozijnen  én de betimmering (buitenzijde) én kozijnen van het bijgebouw zijn van Red Cedar wat duurzaam is én een vergrijzing van het hout geeft.

Er is zoveel te vertellen over Groenendaal. De enige en beste manier is om het te ervaren! Maak een afspraak met onze makelaar en voel het unieke van en op deze plek!

We hebben een PDF-presentatie gemaakt met alle essentiële informatie over: WESTERWEG 74 - DEN HOORN .
Begane grond @D
Begane grond 3D
Verdieping 2D
Verdieping 3D
Verdieping 2 - 2D
Verdieping 2 - 3D
Begane grond Bijgebouw 2D
Begane grond Bijgebouw 3D
Verdieping Bijgebouw 2D
Verdieping Bijgebouw 3D
Image

Kogerstraat 57
1791 EP Den Burg
Telefoon: 0222 - 313 025
E-mail: info@texelvastgoed.nl

Ontwerp & Techniek: WEBJONGENS