Woning verkopen

makelaardij verhuisdozenHet verkopen van een huis is veelomvattend. U moet de verkoopprijs bepalen, promotie maken, bezichtigingen organiseren en onderhandelen. Texel Vastgoed neemt u die zorg graag uit handen. Onze makelaars kennen de lokale markt en kunnen u begeleiden naar een succesvolle verkoop.

Makelaardij Texel Vastgoed kan u begeleiden tijdens het hele verkoopproces of deeldiensten voor u verzorgen, zoals het opstellen van een koopovereenkomst of het plaatsen van uw woning op belangrijke woningwebsites. Bekijk hieronder welke stappen genomen moeten worden.

Stap 1. Bepalen van de vraagprijs

U heeft besloten dat uw woning in de verkoop gaat, maar voor welke prijs? Onze makelaars kennen de lokale markt en zullen u een realistische vraagprijs adviseren die overeenkomt met de marktwaarde. Daarbij houden wij rekening met zaken als erfpacht, erfdienstbaarheden, technische staat van onderhoud, energielabel en mogelijke gebreken. De koper heeft namelijk het recht om te weten hoe de energiesituatie in uw woning is en of er gebreken zijn.

Stap 2. Promotieplan

Alleen een bord in de tuin is niet voldoende om uw woning te verkopen. Gezamenlijk bepalen we welke media we gaan inzetten om uw woning te promoten. Kiezen we voor lokale kranten, een verkoopbrochure, posters of zetten we vooral in op online? Wij hebben inzicht in de advertentiekosten en kunnen u goed adviseren over de mogelijkheden.

Stap3. Uw woning verkoopklaar

Natuurlijk kunt u ervoor kiezen voor een complete metamorfose van uw woning door een professionele stylingadviseur, maar meestal zijn wat kleine aanpassingen al voldoende om uw huis verkoopklaar te maken: zorg voor een opgeruimd huis, trek de gordijnen open voor een maximale lichtinval, maak de tuin netjes, breng de hond bij de buren als er kijkers komen, etc. Is er meer nodig om uw woning tiptop te krijgen? Texel Vastgoed kan u hierin verder adviseren.

Stap 4. Bezichtiging

Wij ontvangen de potentiële kopers, en eventueel hun makelaar, in uw woning. U hoeft daarbij niet aanwezig te zijn, sterker: vaak is het beter als u er zelf niet bij bent, omdat de kijker zich dan vrijer voelt om vragen te stellen en goed rond te kijken. Wij kunnen alle vragen beantwoorden en de potentiële kopers van extra informatie voorzien. Onze makelaars beschikken over een zesde zintuig: zij voelen feilloos aan wanneer er een bod in de lucht hangt en kunnen daarop inspelen.

Stap 5. De onderhandeling

Vooraf hebben wij de biedingstrategie uitvoerig met u besproken. Wij kennen de marges waar binnen wij kunnen opereren en kunnen een bod goed op waarde schatten. Gezamenlijk bepalen we of een bod wordt geaccepteerd of afgewezen of dat we een tegenbod zullen uitbrengen.

Stap 6. De koopovereenkomst

Gefeliciteerd! Uw huis is verkocht, want u heeft het laatste bod geaccepteerd. Wij stellen voor u de koopovereenkomst op met daarin de verkoopprijs, datum van oplevering en een overzicht van zaken die, al dan niet tegen betaling, achterblijven in de woning. In de koopakte kunnen ook de eventuele ontbindende voorwaarden zijn opgenomen, zoals een voorbehoud van financiering, verkoop eigen woning of de uitslag van een bouwkundig onderzoek.

Stap 7. De notaris

Voordat u tekent, hebben wij met u alle aktes zorgvuldig doorgenomen en uw eventuele vragen daarover beantwoord. De koper heeft het huis geïnspecteerd en niets staat een officiële ondertekening meer in de weg! De notaris verzorgt de verdere financiële afwikkeling, zoals bijvoorbeeld de betaling van achtergebleven goederen, eventuele aflossing lopende hypotheek, verrekening onroerend zaakbelasting en waterschapslasten.