Image

Kogerstraat 57 | 1791 EP Den Burg | telefoon: 0222 - 313 025 | info@texelvastgoed.nl

Ons kantoor

Makelaardij Texel Vastgoed

Makelaardij Texel Vastgoed is al sinds 1967 actief op de Texelse onroerendgoedmarkt. Ons kantoor was het eerste professionele makelaarskantoor op het eiland. Onze werkwijze is prettig en effectief: met een gezonde mix van traditie en innovatie. Als geen ander kennen wij makelaars de markt en kunnen wij u deskundig adviseren en begeleiden.

Een huis kopen of verkopen is een bijzondere gebeurtenis. Dat doen wij niet alleen, maar samen met u. Uw wensen en voorkeuren staan centraal en we betrekken u graag actief bij het aan- of verkoopproces. Gezamenlijk bepalen we de strategie. Wij zorgen ervoor dat uw belangen optimaal worden behartigd.

Ook voor taxaties en bouwtechnische keuringen kunt u bij ons kantoor terecht. Wij zijn SCVM erkend en staan in het Register Vastgoed Taxateurs. Dat houdt in dat onze taxaties worden erkend door o.a. Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (verstrekker NHG), Vereniging Eigen Huis en het Nederlands Woning Waarde Instituut.

Onze expertise beperkt zich niet tot de woningmarkt. Texel Vastgoed is tevens gespecialiseerd in bedrijfsobjecten en agrarisch onroerend goed, van het Texelse bedrijfsmatig vastgoed is 85 procent bij Makelaardij Texel Vastgoed ondergebracht!

Image
Image

Joost Coutinho

Makelaar/taxateur

Joost Coutinho (1960) kent het eiland als geen ander. Bijna 25 jaar geleden werd Joost als makelaar/taxateur beëdigd. Sinds 2010 is hij mede-eigenaar/directeur van Texel Vastgoed in Den Burg, waar hij zijn carrière ook startte. Joost was de eerste makelaar op Texel die zowel in het register Wonen als in het register Bedrijfsmatig Vastgoed van de SCVM werd ingeschreven.

Gedreven en deskundig begeleidt en adviseert hij particuliere kopers en verkopers en ondernemers bij onroerendgoedtransacties. 'Ik vind het iedere keer weer een mooie uitdaging om voor een klant aan de slag te gaan. Wat zijn de wensen, waar moet een huis of bedrijfspand aan voldoen en hoe bereiken we het beste resultaat? Ons team doet er alles aan om de klant hier tevreden de deur uit te laten gaan.'

Image

Martin Trap

Makelaar

Martin Trap (1965) is geboren en getogen op Texel en een bekende verschijning op het eiland. Hij startte in 2000 zijn loopbaan in de makelaardij en maakte kort daarop de overstap naar Texel Vastgoed. Sinds 2010 is hij samen met Joost Coutinho eigenaar/directeur van de grootste eilandmakelaardij. Zijn uitgebreide netwerk, grote eilandkennis, enthousiasme en betrokkenheid zorgen ervoor dat Martin zijn klanten optimaal kan bijstaan en zijn rol als intermediair tussen koper en verkoper uitstekend vervult.

Martin weet exact wat er speelt op de Texelse woningmarkt en heeft bovendien veel kennis van recreatief onroerend goed. 'Een huis kopen is niet zomaar wat. Daar komt veel bij kijken en het vergt kennis van zaken waar je als koper meestal niet zoveel van af weet. Dan is het prettig dat mensen op mij kunnen terugvallen. Ik begeleid ze en geef advies. Als makelaar moet je integer zijn. Klanten hebben recht op een eerlijk advies en goede begeleiding. Daar zorgen we voor.'

Assistent makelaars

 

Inge Veeger werkt al sinds 2004 bij het team van Texel Vastgoed en Esther Blom sinds 2014. Samen beantwoorden zij al uw vragen op het gebied van vastgoed: “Vanaf de opdrachtbevestiging tot de koopovereenkomst, op de achtergrond zorgen wij dat alles gedaan wordt”.

Vanaf 2021 worden zij versterkt door Sharon Trap, geboren en getogen op Texel.  Zij volgt momenteel de opleiding tot Makelaar aan de Acedemie voor Vastgoed waar zij al geslaagd is voor meerdere vakken.

Als linker- en rechterhand van de makelaars zijn zij een onmisbare schakel binnen het kantoor. Het kan zelfs voorkomen dat u één van hen bij het begeleiden van bezichtigingen treft.

Image

Inge Veeger – van Heerwaarden

Inge is aanwezig op:

Maandag:  9.00 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur

Woensdag:  9.00 - 12.30 uur

Donderdag:  9.00 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur

Vrijdag: 9.00 - 12.30 uur

Image

Sharon Trap

Sharon is aanwezig op:

Dinsdag: 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur

Woensdag: 9.00 - 12.30  en 13.30 - 17.00 uur

Vrijdag: 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur

 

Image

Esther Blom

Esther is aanwezig op:

Maandag: 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur

Dinsdag: 9.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 uur

 

Image

Gemeentelijke lasten
Iedereen die eigenaar is van een woning, pand of perceel krijgt van de gemeente een beschikking inzake de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Daarvoor worden de gegevens gebruikt van het kadaster. Degene die op 1 januari eigenaar was, krijgt een WOZ-beschikking. Als er meerdere eigenaren of gebruikers zijn, dan wijst de gemeente een belanghebbende aan. Bij bedrijfspanden krijgt de gebruiker ook een beschikking. Voor meer informatie over de gemeentelijke belastingen op Texel: belastingtarieven.

Image

SCVM erkend en geregistreerd
SCVM logoDe Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs (SCVM) werd opgericht in 2001 na de afschaffing van de beëdiging van makelaars en taxateurs. Door een register op te stellen waarin gecertificeerde makelaars en taxateurs zich konden inschrijven, werd het voor zowel consumenten als kredietverstrekkers eenvoudiger om te controleren welke makelaars en taxateurs aan de strenge kwaliteitseisen voldoen.

De stichting is onafhankelijk en registreert alleen makelaars en taxateurs met het DNV-certificaat makelaar/taxateur onroerende zaken volgens de norm ISO 17024. Het SCVM-register wordt erkend door o.a. Vereniging Eigen Huis, Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (verstrekker van de Nationale Hypotheek Garantie), Nederlandse Vereniging van Banken, Contactorgaan Hypothecair Financiers en het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).

Image

Funda

Funda is sinds 2001 hét vastgoedplatform van makelaars voor consumenten en ondernemers. In ruim 15 jaar tijd groeide funda uit van een kleine website tot gemeengoed. Funda loopt voorop met de nieuwste toepassingen van internet bij het zoeken naar en vinden van vastgoed. Wij doorgronden de behoeften van de internetgebruiker en bieden de slimste mogelijkheden voor makelaars en adverteerders. Op die manier boeken we samen het beste resultaat. In de veranderende wereld waarborgen we de positie van de makelaar en dragen we bij aan zijn dagelijks succes. Zo is funda de partner van de makelaar.

Image

Jaap

JAAP.NL verzamelt al het woningaanbod van Nederland, waardoor huizenzoekers een goed overzicht hebben van alle huizen die op dat moment in Nederland te koop of te huur staan. Zo hoef je niet meerdere websites af te speuren naar je droomhuis.

Image

Kogerstraat 57
1791 EP Den Burg
Telefoon: 0222 - 313 025
E-mail: info@texelvastgoed.nl

Ontwerp & Techniek: WEBJONGENS