Image

Kogerstraat 57 | 1791 EP Den Burg | telefoon: 0222 - 313 025 | info@texelvastgoed.nl

Wonen op Texel

Texel heeft haar inwoners veel te bieden: een rijk cultureel leven, kilometerslange zandstranden, een nationaal park, een aantrekkelijk winkelbestand, tientallen sportclubs, basisscholen en voortgezet onderwijs tot en met atheneum en veel rust en ruimte. Het eilandleven is relaxed, zeker in vergelijking met de hectiek van de Randstad.

Er wonen ruim 14.000 mensen op Texel, waarvan bijna de helft in Den Burg. Verder telt het eiland nog zes dorpen: Oudeschild, Oosterend, De Waal, De Koog, De Cocksdorp en Den Hoorn. Ieder met z'n eigen karakteristieken.

De frequente bootverbinding maakt Texel goed en snel bereikbaar, ieder uur vertrekt er een boot van en naar het eiland en in drukke tijden wordt er zelfs volgens een halfuursdienst gevaren.

Meer informatie van VVV Texel vindt u op www.texel.net.

Gemeentelijke belastingen op Texel

Iedereen die eigenaar is van een woning, pand of perceel krijgt van de gemeente een beschikking inzake de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Daarvoor worden de gegevens gebruikt van het kadaster. Degene die op 1 januari eigenaar was, krijgt een WOZ-beschikking.

Als er meerdere eigenaren of gebruikers zijn, dan wijst de gemeente een belanghebbende aan. Bij bedrijfspanden krijgt de gebruiker ook een beschikking. Voor meer informatie over de gemeentelijke belastingen op Texel: belastingtarieven.

Meer gemeentelijke informatie vindt u op www.texel.nl.

Is een huis energiezuinig? Check het energielabel

Begin 2015 heeft de rijksoverheid het energielabel ingevoerd. Hiermee kunnen kopers en huurders direct zien of een woning in vergelijking met soortgelijke huizen energiezuinig is of juist niet. Het label is onder meer gebaseerd op het bouwjaar van de woning en bedoeld als aanzet om na te denken over mogelijkheden om een woning energiezuiniger en comfortabeler te maken.

De woningen zijn ingedeeld in de klassen A tot en met G, waarbij A (groen) staat voor zeer zuinig en G (rood) voor zeer onzuinig). Een energiezuinig huis heeft dubbel glas, goede isolatie, zonnepanelen en energiezuinige verwarming. In het energielabel staan alle kenmerken beschreven.

Alle huiseigenaren in ons land, dat zijn er zo'n vijf miljoen, hebben een voorlopig energielabel ontvangen. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet dat voorlopige label definitief worden gemaakt. Dat kan online en de kosten variëren van een paar euro tot enkele tientjes. Ontbreekt het definitieve label, dan riskeert u een boete van maximaal 405,- euro.

Onze makelaars kunnen u meer vertellen over het energielabel en mogelijkheden om uw (nieuwe) woning energiezuiniger te maken. Bent u benieuwd naar het voorlopige energielabel van een woning? Kijk op www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/ 

De totale Texelse huizenmarkt, inclusief collega’s en Funda

Kijk eens op de websites van onze collega’s en Funda Texel voor het totale woningaanbod op Texel. Heeft u advies nodig? Ook als aankoopmakelaar adviseren en begeleiden we u graag bij de koop van uw nieuwe huis: de bouwkundige inspectie, de onderhandelingen en alle formaliteiten die bij het kopen van een woning komen kijken.

Image

Kortekaas & Kooijman makelaars en taxateurs 
Dorpsstraat 179
1796 CC De Koog
www.kortekaasenkooijman.nl

Image

Makelaardij Eelman & Adviseurs
Weverstraat 94
1791 AG Den Burg
www.makelaardijeelman.nl

Image

Jos Kager & Partners 
Bernhardlaan 109
1791 XD Den Burg
www.kagerenpartners.nl

Image

De Texelse Makelaars
Bernhardlaan 182
1791 XJ Den Burg
www.detexelsemakelaars.nl

Image

Jan Duin Makelaardij
Keesomlaan 51
1791 DB Den Burg
www.janduin.nl

Image

Waaijer Advies
Kogerstraat 61
1791 EP Den Burg
www.waaijeradvies.nl

Image

Kogerstraat 57
1791 EP Den Burg
Telefoon: 0222 - 313 025
E-mail: info@texelvastgoed.nl

Ontwerp & Techniek: WEBJONGENS